Gegrilde Kaas-Komkommer Sandwich met Griekse Yoghurt
Ingrediënten
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 2 eetlepels dille diepvries, fijngesneden
- Versgemalen zwarte peper
- 15 cm komkommer
- 6 sneetjes tijgerbrood wit
- 35 gr rucola-sla of waterkers
- 120 g port salut kaas voorgesneden
Instructies
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
- Laat ze afkoelen op een bord.
- Meng in een kom de Griekse yoghurt met olijfolie, dille en naar smaak zout en peper.
- Schil de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadjes eruit.
- Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng met de helft van de dille-yoghurt.
- Bestrijk de sneetjes brood dik met de dille-yoghurt.
- Verdeel rucola, kaas en pijnboompitten over 4 sneetjes brood.
- Schep de komkommersalade op 2 sneetjes brood en stapel deze op de andere 2 belegde sneetjes brood.
- Leg de laatste sneetjes met de yoghurtkant naar beneden op de stapels.
- Druk de sandwiches iets aan en snijd tweemaal diagonaal door voor serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij deze gegrilde kaas-komkommer sandwich. De frisheid van de wijn vormt een mooie aanvulling op de romige textuur van de Griekse yoghurt en de lichte smaak van de kaas en komkommer.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 22 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g