Gegrilde Kip met Venkelsalade en Citroenrijst
Equipment
- slaschaal
- Keukenmachine (optioneel)
Ingrediënten
- 1 citroen
- 5 eetlepels olijfolie extra vierge
- ½ zakje verse munt à 15 g, fijngesneden
- 300 g risottorijst pak à 500 g
- 1 grote venkel ca. 300 g
- 1 eetlepel milde paprikapoeder
- 2 theelepels kaneel
- 4 kleine kipfilets
- 1 zakje veldsla 75 g
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Boen de citroen schoon, rasp de schil grof en pers de vrucht uit.
- Klop in een slaschaal 1 eetlepel citroensap met 3 eetlepels olijfolie, munt en zout en peper naar smaak tot een dressing.
- Kook de risottorijst met de rest van het citroensap, de citroenrasp en wat zout volgens de instructies op de verpakking gaar.
- Maak de venkel schoon en schaaf of snijd deze in flinterdunne reepjes.
- Meng de venkel door de dressing en laat het 10 minuten staan.
- Meng in een kom 2 eetlepels olijfolie met paprikapoeder, kaneel, 2 theelepels peper en zout naar smaak.
- Bestrijk de kipfilets met het kruidenmengsel.
- Bak de kipfilets in een droge koekenpan op matig vuur in 10 minuten rondom bruin.
- Voeg aan het bakvet 100 ml warm water toe en laat de kipfilets nog 5 minuten zachtjes sudderen.
- Schep de veldsla luchtig door de venkelsalade.
- Serveer de gegrilde kip met de venkelsalade en de citroenrijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De citrustonen in de wijn vullen de smaken van de citroenrijst en de venkelsalade aan, terwijl de volheid van de wijn mooi samengaat met de gegrilde kip.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g