Gegrilde Kip-Tofu Spiesjes met Frisse Fruitige Salade en Basmati Rijst
Ingrediënten
Voor de rijst:
- 1 kop basmatirijst
- Zout
Voor de spiesjes:
- 2 chilipepers zeer fijn gehakt
- 2 kipfilets in blokjes gesneden
- 1 pakje tofu in blokjes gesneden
- Bamboe spiesjes geweekt in water
- 2 frisse appels in kleine blokjes gesneden
- 2 verse stevige perziken geschild en in blokjes gesneden
- 2 eetlepels gefrituurde pompoenpitten
- 2 takjes peterselie gehakt
Voor de marinade:
- 2 eetlepels rijstolie
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel blanke sojasaus
Voor de dressing:
- 250 ml volle yoghurt
- Sap en zest van 1 limoen
- 1 teentje knoflook fijn geraspt
- 2 theelepels suiker
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de basmatirijst gaar met een snufje zout volgens de instructies op de verpakking (stoomoven: 20 minuten op 100 °C).
- Meng alle ingrediënten voor de marinade en rijg de kipstukjes en tofu om en om aan de geweekte spiesjes.
- Leg ze vervolgens in de marinade om te marineren.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom.
- Bak de spiesjes in een grillpan of op de barbecue tot ze gaar en goudbruin zijn.
- Doe de gekookte rijst in een schaal en bestrooi voorzichtig met de fijngehakte chilipeper.
- Leg de blokjes appel en perzik op een bordje, besprenkel met een beetje van de dressing.
- Leg hierop de gegrilde spiesjes en bestrooi met gefrituurde pompoenpitten en gehakte peterselie.
- Serveer de kip-tofu spiesjes met de frisse yoghurtdressing en basmati rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht en accentueert de frisse smaken van de salade en de limoen in de dressing.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 18 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 10 g