Gegrilde Kipfilet met Griekse Yoghurtsaus en Geroosterde Paprika's

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 28 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 4 puntpaprika's
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 4 kipfilets
  • 1 theelepel gemalen komijn djinten
  • 1 bosuitje in ringetjes gesneden
  • 200 g Griekse yoghurt
  • Zout
  • Peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • erwarm de oven voor op 250°C.
  • Leg de groene en rode paprika's samen met de puntpaprika's 10 minuten in de oven.
  • Haal de paprika's uit de oven en laat ze iets afkoelen in een afgesloten plastic zak.
  • Kook intussen de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Verhit een grillpan.
  • Wrijf de kipfilets in met zout, peper en 1 eetlepel olijfolie.
  • Grill de kipfilets in de grillpan in 12-15 minuten gaar, waarbij je ze halverwege keer.
  • Breng de Griekse yoghurt op smaak met gemalen komijn, zout en peper.
  • Roer de resterende olijfolie en de bosui erdoor.
  • Haal de paprika's uit de plastic zak en verwijder met een scherp mesje (onder warm stromend water) het velletje.
  • Snijd de paprika's vervolgens in vieren, verwijder de zaadlijsten en het steeltje.
  • Verdeel de rijst, gegrilde kipfilet en paprika over de borden.
  • Schep de Griekse yoghurtsaus eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gegrilde kipfilet met Griekse yoghurtsaus en paprika's past goed bij een frisse witte wijn zoals een Assyrtiko uit Griekenland of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland. De levendige zuren van de wijn complementeren de smaken van de yoghurtsaus en de gegrilde kip.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 30 g | Vet: 15 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Rijst
Land van herkomst Griekenland