Gegrilde Kipfilet met Griekse Yoghurtsaus en Geroosterde Paprika's
Ingrediënten
Instructies
- erwarm de oven voor op 250°C.
- Leg de groene en rode paprika's samen met de puntpaprika's 10 minuten in de oven.
- Haal de paprika's uit de oven en laat ze iets afkoelen in een afgesloten plastic zak.
- Kook intussen de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Verhit een grillpan.
- Wrijf de kipfilets in met zout, peper en 1 eetlepel olijfolie.
- Grill de kipfilets in de grillpan in 12-15 minuten gaar, waarbij je ze halverwege keer.
- Breng de Griekse yoghurt op smaak met gemalen komijn, zout en peper.
- Roer de resterende olijfolie en de bosui erdoor.
- Haal de paprika's uit de plastic zak en verwijder met een scherp mesje (onder warm stromend water) het velletje.
- Snijd de paprika's vervolgens in vieren, verwijder de zaadlijsten en het steeltje.
- Verdeel de rijst, gegrilde kipfilet en paprika over de borden.
- Schep de Griekse yoghurtsaus eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gegrilde kipfilet met Griekse yoghurtsaus en paprika's past goed bij een frisse witte wijn zoals een Assyrtiko uit Griekenland of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland. De levendige zuren van de wijn complementeren de smaken van de yoghurtsaus en de gegrilde kip.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 30 g | Vet: 15 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 4 g