Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- kwastje
Ingrediënten
- 1-2 middelgrote dikke lamskoteletten van 100-150 g elk
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- ½ citroen in partjes gesneden
- Gehakte verse rozemarijn voor garnering
Instructies
- Verwarm de airfryer 3 minuten voor op 175°C.
- Leg de lamskoteletten in het mandje van de airfryer.
- Stel de timer in op 10 minuten en bak de lamskoteletten.
- Keer ze halverwege de baktijd om voor gelijkmatige bereiding.
- Bestrooi het gebakken vlees met zout en peper en laat het ongeveer 10 minuten rusten.
- Knijp voor het serveren een beetje citroensap boven de lamskoteletten uit en bestrooi met de gehakte rozemarijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Lamskoteletten gaan goed samen met een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Malbec. Als je liever witte wijn drinkt, probeer dan een frisse Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | Protein: 25 g | Vet: 17 g | Zout: 0.8 mg