Gegrilde Lamsrack met Tijm-Honingboter

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 schaaltje lamsracks 2 stuks, ca. 400 g
  • Versgemalen zwarte peper
  • 3 takjes tijm
  • 250 g cherrytomaten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook in plakjes
  • 1 theelepel honing
  • 50 g zachte roomboter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bestrooi de lamsracks met versgemalen zwarte peper en laat ze op kamertemperatuur komen.
  • Rits de tijmblaadjes van de takjes.
  • Meng de cherrytomaten in een schaal met 2 eetlepels olijfolie, knoflook en 1 theelepel tijm.
  • Roer de resterende tijm, honing, zout en peper door de zachte roomboter.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de lamsracks rondom bruin.
  • Leg het vlees in een braadslede of ovenschaal en voeg de tomaatjes toe.
  • Bak ze in de oven in 7-8 minuten tot ze rosé zijn, halverwege de baktijd omdraaien.
  • Haal het vlees uit de oven, wikkel het in folie en laat het ongeveer 5 minuten rusten.
  • Snijd de lamsracks langs de botjes in losse 'karbonaadjes' en schik ze op twee warme borden.
  • Schep de tijm-honingboter over het vlees.
  • Haal de tomaatjes uit de oven en leg ze naast het lamsvlees.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot past goed bij dit gerecht. De kruidige tonen van de wijn vullen de smaak van het lamsvlees en de tijm-honingboter mooi aan, terwijl de fruitigheid van de wijn goed combineert met de tomaten.

Voedingswaarden

Calories: 780 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 35 g | Vet: 66 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees / Vlees
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij