Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Emmer
- touw
- Keukentang
- Boterkwast
- Servetten of maïskolfvorkjes
Ingrediënten
- 4 grote maïskolven met schutblad
- 150 gram ongezouten roomboter
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
Instructies
- Bind de maïskolven met hun schutbladeren dicht met een stukje touw en laat ze ongeveer 1,5 uur in een emmer met koud water weken.
- Steek de barbecue aan en laat deze goed opwarmen.
- Haal de maïskolven uit het water en laat ze goed uitlekken.
- Leg de maïskolven met schutbladeren ongeveer 30 minuten op de barbecue, zodat de maïs in zijn eigen jasje gaar stoomt.
- Verwijder voor het serveren de schutbladeren en het stronkje.
- Rol de maïskolven door de gesmolten boter en bestrooi ze met zout en versgemalen peper.
- Serveer de maïskolven met servetten of maïskolfvorkjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de maïskolven met geroosterd vlees of kip, zoals geroosterde kippenboutjes.
Traditioneel worden de schutbladeren van de maïskolven verwijderd en worden de kolven gekookt in kokend water met zout en een eetlepel suiker gedurende ongeveer 12 minuten, of gestoomd in een stoompan gedurende ongeveer 10 minuten.
Traditioneel worden de schutbladeren van de maïskolven verwijderd en worden de kolven gekookt in kokend water met zout en een eetlepel suiker gedurende ongeveer 12 minuten, of gestoomd in een stoompan gedurende ongeveer 10 minuten.
Lekker als bijgerechtjes:
Potato fritters (gefrituurde aardappelschilletjes), kruidenboter, en een yoghurtdip.Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een fruitige rosé past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 6 g