Gegrilde Ribeye met Spruitjes en Amandelen
Equipment
- koekenpan met antiaanbaklaag
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 700 g aardappelschijfjes
- 1 ui in ringen gesneden
- 200 g champignons gesneden
- 2 ribeyes ca. 400 g
- 450 g spruitjes diepvries
- 100 g amandelen
Instructies
- Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de helft van de olijfolie en bak hierin de aardappelschijfjes gaar.
- Bak in een andere pan de ui gedurende 3 minuten in de rest van de olijfolie, voeg na 1 minuut de champignons toe en bak deze mee.
- Haal het ui-champignonmengsel uit de pan en bak de ribeyes aan elke kant 2-3 minuten op hoog vuur bruin in de achtergebleven olie.
- Verwarm het ui-champignonmengsel nog even mee op het laatste moment.
- Bestrooi het vlees met zout en peper naar smaak.
- Kook de spruitjes in 3 minuten beetgaar en giet ze af.
- Hak de amandelen grof.
- Meng de spruitjes en amandelen door elkaar.
- Snijd het vlees in plakken.
- Verdeel de aardappelpartjes en spruitjes over vier borden.
- Leg het vlees ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze ribeye met spruitjes en amandelen vraagt om een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Malbec. De volle smaken van de wijn passen goed bij het rijke vlees en de nootachtige spruitjes.Voedingswaarden
Calories: 620 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 38 g | Vet: 40 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g