Gegrilde Ribkarbonades met Sjalot-Tijmsaus
Ingrediƫnten
- 1 eetlepel scherpe gladde mosterd
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
- 4 ribkarbonades
- 6 sjalotten
- 50 g boter
- 3 takjes tijm
- 4 eetlepels rode wijn
- 190 ml vleesfond uit een pot
- 1 eetlepel slagroom
Instructies
- Meng de mosterd, citroensap en olijfolie in een kom.
- Bestrijk de ribkarbonades met het mosterdmengsel en bestrooi ze met zout en peper.
- Laat de smaken minstens 30 minuten intrekken.
- Pel en snipper de sjalotten grof.
- Smelt 25 g boter in een steelpan en fruit de sjalotten 5 minuten op laag vuur.
- Ris de tijmblaadjes boven de pan en voeg de rode wijn toe.
- Laat de wijn verdampen.
- Schenk de vleesfond in de pan en laat het 10 minuten zachtjes inkoken.
- Verhit intussen de resterende boter in een braadpan.
- Bak de karbonades aan beide kanten snel bruin en laat ze vervolgens op matig vuur in 10 minuten bruin en gaar worden, waarbij je ze halverwege keert.
- Roer de slagroom door de sjalotten en breng de saus op smaak met zout en peper.
- Leg de karbonades op vier warme borden en schep de sjalot-tijmsaus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze ribkarbonades met sjalot-tijmsaus vragen om een stevige rode wijn met kruidige tonen. Een Malbec of Syrah zou goed passen bij de smaken van dit gerecht. Serveer de wijn op kamertemperatuur voor een optimale smaakervaring.Voedingswaarden
Calories: 470 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 28 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g