Gegrilde Runderburgers met Geroosterde Witlof en Paprikapuree

Gegrilde Runderburgers met Geroosterde Witlof en Paprikapuree

Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • kg kruimige aardappels in stukken
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 500 g rundergehakt
  • 1 eetlepel hot tomatenketchup
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 6 struikjes witlof
  • 25 g boter
  • 200 ml melk
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappels in een pan met weinig water en wat zout in ca.
  • 20 minuten gaar.
  • Meng intussen de ui, gehakt, tomatenketchup, 1 eetlepel olie, zout en peper goed door elkaar.
  • Vorm er 4 burgers van.
  • Vet een grillpan in met 1 eetlepel olie en verhit.
  • Leg de burgers samen met de paprika in de pan.
  • Rooster de burgers in 7-8 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege.
  • Schep de paprika af en toe om.
  • Snijd de struikjes witlof in de lengte in vieren.
  • Leg de witlofparten in de grillpan en rooster ze in 4-5 minuten beetgaar, af en toe omscheppen.
  • Verhit de melk tegen de kook aan.
  • Giet de aardappels af en stamp ze fijn.
  • Roer de boter en zoveel melk erdoor dat een smeuïge puree ontstaat.
  • Roer de paprikastukjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de gegrilde runderburgers met geroosterde witlof en paprikapuree.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een soepele rode wijn zoals een Merlot past goed bij dit gerecht, omdat de fruitige smaken van de wijn goed samengaan met de gegrilde burgers en de zoete paprikapuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij