Kook de aardappels in een pan met weinig water en wat zout in ca.
20 minuten gaar.
Meng intussen de ui, gehakt, tomatenketchup, 1 eetlepel olie, zout en peper goed door elkaar.
Vorm er 4 burgers van.
Vet een grillpan in met 1 eetlepel olie en verhit.
Leg de burgers samen met de paprika in de pan.
Rooster de burgers in 7-8 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege.
Schep de paprika af en toe om.
Snijd de struikjes witlof in de lengte in vieren.
Leg de witlofparten in de grillpan en rooster ze in 4-5 minuten beetgaar, af en toe omscheppen.
Verhit de melk tegen de kook aan.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn.
Roer de boter en zoveel melk erdoor dat een smeuïge puree ontstaat.
Roer de paprikastukjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de gegrilde runderburgers met geroosterde witlof en paprikapuree.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een soepele rode wijn zoals een Merlot past goed bij dit gerecht, omdat de fruitige smaken van de wijn goed samengaan met de gegrilde burgers en de zoete paprikapuree.