Gegrilde Spareribs met Roquefortsalade

Gegrilde Spareribs met Roquefortsalade

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • grote koekenpan
  • serveerschaal

Ingrediënten

  • 500 g spareribs sweet chili
  • 2 zakjes Toscaanse aardappelpartjes à 425 g
  • 3 nectarines
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • ½ theelepel mosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 g rucola slamelange
  • 200 g ijsbergsla met frisée
  • 140 g roquefort

Instructies

  • Bereid de spareribs volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de Toscaanse aardappelpartjes gedurende 10-12 minuten.
  • Was de nectarines en snijd ze in plakjes.
  • Meng in een kom de witte wijnazijn, mosterd, zout, peper en de resterende olie tot een dressing.
  • Pers de teentjes knoflook uit boven de dressing en meng goed.
  • Schik de rucola slamelange, ijsbergsla met frisée en plakjes nectarine op een serveerschaal.
  • Druppel de dressing over de salade en verkruimel de roquefort erboven.
  • Serveer de gegrilde spareribs samen met de gebakken Toscaanse aardappelpartjes en de roquefortsalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Malbec past goed bij de rijke smaken van de gegrilde spareribs en de romige roquefortsalade. De wijn zal het gerecht aanvullen met zijn complexe aroma's en een heerlijke combinatie vormen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Salade / Varkensvlees
Jaargetijde: Snel te maken