Gegrilde Tartaar met Blauwaderkaas en Gekarameliseerde Witlof
Ingrediënten
- 1 zak aardappels 450 gram
- 4 struikjes witlof
- 1 sinaasappel
- 50 gram boter
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 2 tartaartjes
- 50 gram blauwaderkaas bijv. Castello Blue
- 1 eetlepel bieslook fijngeknipt
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron of in een pan gaar.
- Snijd de witlof in de lengte in 6 stukken en verwijder de harde kern.
- Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
- Verhit 25 gram boter in een wok en roerbak de witlof ongeveer 2 minuten.
- Voeg de basterdsuiker en 1 eetlepel sinaasappelrasp toe aan de witlof en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg het sinaasappelsap toe aan de wok en laat de witlof in ongeveer 5 minuten op matig vuur gaar worden.
- Bestrooi de tartaartjes met zout en peper.
- Verhit 1 eetlepel boter in een kleine koekenpan en bak de tartaartjes 3 minuten.
- Keer de tartaartjes en verdeel de blauwaderkaas erover.
- Bak de tartaartjes nog 3 minuten met de deksel op de pan, zodat de kaas smelt.
- Giet de aardappels af en schud ze om met de rest van de boter en de fijngeknipte bieslook.
- Leg de tartaartjes op borden, serveer de gekarameliseerde witlof en aardappels erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Malbec past goed bij deze smaakvolle combinatie van tartaar en blauwaderkaas.
Voedingswaarden
Calories: 670 kcal | koolhydraten: 53 g | Protein: 36 g | Vet: 34 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 9 g