Gegrilde Tartaar met Blauwaderkaas en Gekarameliseerde Witlof

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zak aardappels 450 gram
  • 4 struikjes witlof
  • 1 sinaasappel
  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 2 tartaartjes
  • 50 gram blauwaderkaas bijv. Castello Blue
  • 1 eetlepel bieslook fijngeknipt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron of in een pan gaar.
  • Snijd de witlof in de lengte in 6 stukken en verwijder de harde kern.
  • Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
  • Verhit 25 gram boter in een wok en roerbak de witlof ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de basterdsuiker en 1 eetlepel sinaasappelrasp toe aan de witlof en bak nog 1 minuut mee.
  • Voeg het sinaasappelsap toe aan de wok en laat de witlof in ongeveer 5 minuten op matig vuur gaar worden.
  • Bestrooi de tartaartjes met zout en peper.
  • Verhit 1 eetlepel boter in een kleine koekenpan en bak de tartaartjes 3 minuten.
  • Keer de tartaartjes en verdeel de blauwaderkaas erover.
  • Bak de tartaartjes nog 3 minuten met de deksel op de pan, zodat de kaas smelt.
  • Giet de aardappels af en schud ze om met de rest van de boter en de fijngeknipte bieslook.
  • Leg de tartaartjes op borden, serveer de gekarameliseerde witlof en aardappels erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Malbec past goed bij deze smaakvolle combinatie van tartaar en blauwaderkaas.

Voedingswaarden

Calories: 670 kcal | koolhydraten: 53 g | Protein: 36 g | Vet: 34 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees