Gegrilde Thaise Biefstuksalade

Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g witte rijst
  • 1 eetlepel Thaise rode currypasta
  • 2 eetlepels olie
  • 200 g kogelbiefstuk
  • 1 rijpe mango
  • 1 zak waterkers 75 g
  • 1 limoen
  • 1 rode peper in dunne reepjes gesneden
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels vissaus
  • ½ eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 3 bosuitjes in brede ringen gesneden

Instructies

  • Rooster de rauwe rijstkorrels in een droge koekenpan goudbruin.
  • Laat ze afkoelen op een bordje en wrijf ze vervolgens fijn in een vijzel.
  • Meng de Thaise rode currypasta met olie en bestrijk hiermee de kogelbiefstuk.
  • Laat de smaken 5 minuten intrekken.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.
  • Snijd de plakken vervolgens in grove stukken.
  • Verwijder harde takjes van de waterkers.
  • Rasp de groene schil van de limoen (wit niet meeraspen, dat is bitter) en pers de limoen uit.
  • Verhit een grillpan en rooster de biefstuk in 4-6 minuten aan elke kant bruin en vanbinnen rosé.
  • Keer regelmatig.
  • Meng in een kom het limoensap, -rasp, rode peper, sojasaus, vissaus en basterdsuiker tot een dressing.
  • Snijd de biefstuk in plakjes en meng ze door de dressing.
  • Meng de waterkers, mango en bosui door de biefstuksalade.
  • Verdeel de salade over vier grote, wijde kommen en strooi er rijstpoeder over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze gegrilde Thaise biefstuksalade met naanbrood voor een volledige maaltijd.
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Riesling past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Salade
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij