Gegrilde Tilapia met Sinaasappel en Gember
Equipment
- Grillplanken (minimaal 20 minuten tot maximaal 4 uur voor gebruik in water weken)
- Barbecue met deksel
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 2 centimeter verse gemberwortel geschild
- 600 g tilapiafilet
- 1 rode ui in dunne ringen
Instructies
- Pers 1 sinaasappel uit, snijd de andere sinaasappel in plakjes.
- Rasp of pers de helft van de gemberwortel en roer dit door het sinaasappelsap.
- Leg de tilapiafilets in het sinaasappel-gembermengsel, dek af en laat de smaken 30 minuten op een koele plek of 2 uur in de koelkast intrekken.
- Dep de tilapia droog met keukenpapier.
- Neem de geweekte grillplanken uit het water en leg ze op het rooster van de barbecue.
- Leg de vis op de grillplank en bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Verdeel sinaasappelpartjes over de vis en leg de uiringen erop.
- Pers de resterende gemberwortel erover uit of strooi de rest van de gemberrasp erop.
- Dek de barbecue af met deksel en rooster de vis in 25 minuten gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Etchart Cafayette Torrontés is een uitstekende keuze bij dit gerecht, met zijn verfrissende en fruitige tonen die goed samengaan met de citrusachtige smaak van de sinaasappel en de kruidige kick van de gember.Voedingswaarden
Calories: 215 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 28 g | Vet: 6 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 8 g