Gegrilde Varkenshaas met Rauwe Ham in Knapperig Filodeeg
Ingrediënten
- 2 varkenshaasjes à 250 – 300 g op kamertemperatuur
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels zwarte olijventapenade potje à 140 g
- 8 plakken rauwe ham
- 8 vellen filodeeg diepvries, 225 g, ontdooid
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Snijd de varkenshaasjes doormidden en kruid de vier stukken met zout en peper.
- Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
- Haal het vlees uit de pan en bestrijk elk stuk met zwarte olijventapenade.
- Wikkel elk varkenshaasje in twee plakken rauwe ham.
- Spreid vier vellen filodeeg uit op het aanrecht en bestrijk ze dun met olie.
- Leg hier de andere vier vellen deeg op.
- Plaats in het midden van elk stapeltje filodeeg een stuk varkenshaas met rauwe ham.
- Wikkel het filodeeg er strak omheen en vouw het als een pakketje dicht.
- Bestrijk de deegpakketjes rondom met olijfolie.
- Leg de deegpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd elk deegpakketje schuin door voor het serveren, zodat het sappige vlees tevoorschijn komt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt de deegpakketjes 's morgens al klaarmaken en tot gebruik in de koelkast bewaren. Ontdooi het filodeeg buiten de koelkast in de plastic verpakking en bewaar ongebruikte vellen onder een vochtige doek om uitdroging te voorkomen.