Gegrilde Vispakketjes met Pittige Limoenboter
Ingrediƫnten
- 125 g roomboter
- 1 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 limoen
- 600 g kabeljauwfilet haasjes
Instructies
- Laat de boter zacht worden in een kom.
- Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in zeer fijne blokjes of hak deze.
- Pers de teentjes knoflook boven de boter uit.
- Boen de limoen schoon en rasp de schil boven de boter.
- Snijd van de limoen 4 dunne plakjes en pers de resterende halve limoen uit.
- Meng het limoensap en de rode peper door de boter.
- Breng op smaak met zout.
- Scheur vier grote vellen aluminiumfolie af en vouw deze dubbel voor extra stevigheid.
- Snijd de kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken en leg een stuk vis in het midden van elk vel folie.
- Verdeel het botermengsel in vlokjes over de vis en leg een plakje limoen erbovenop.
- Vouw de pakketjes goed dicht en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
- Leg de vispakketjes met de vouwnaad naar boven op de barbecue en laat de vis in 8-10 minuten gaar worden.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 30 g | Vet: 36 g | Zout: 1 g | Sugar: 1 g