Gegrilde Vispakketjes met Pittige Limoenboter

Gegrilde Vispakketjes met Pittige Limoenboter

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 125 g roomboter
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 600 g kabeljauwfilet haasjes

Instructies

  • Laat de boter zacht worden in een kom.
  • Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in zeer fijne blokjes of hak deze.
  • Pers de teentjes knoflook boven de boter uit.
  • Boen de limoen schoon en rasp de schil boven de boter.
  • Snijd van de limoen 4 dunne plakjes en pers de resterende halve limoen uit.
  • Meng het limoensap en de rode peper door de boter.
  • Breng op smaak met zout.
  • Scheur vier grote vellen aluminiumfolie af en vouw deze dubbel voor extra stevigheid.
  • Snijd de kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken en leg een stuk vis in het midden van elk vel folie.
  • Verdeel het botermengsel in vlokjes over de vis en leg een plakje limoen erbovenop.
  • Vouw de pakketjes goed dicht en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
  • Leg de vispakketjes met de vouwnaad naar boven op de barbecue en laat de vis in 8-10 minuten gaar worden.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 30 g | Vet: 36 g | Zout: 1 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Hoofdgerechten / Vis
Jaargetijde: Snel te maken