Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 kleine watermeloen
- 250 gram mascarpone
- 1 pak kandijkoeken
- 5 takjes munt
Instructies
- Verwarm de barbecue voor tot ongeveer 180 graden Celsius.
- Als je een gietijzeren rooster hebt, gebruik deze dan.
- Zorg ervoor dat de kolen zich direct onder de watermeloen bevinden (dit wordt in barbecuetaal "directe hitte" genoemd.
- "Indirecte hitte" betekent dat je aan het barbecueën bent naast de kolen).
- Snijd plakken van de watermeloen van ongeveer 2,5 centimeter dik.
- Gril de watermeloen aan beide zijden tot er grillstrepen ontstaan (laat de watermeloen op dezelfde plek liggen voor het mooiste effect).
- Grill elke kant maximaal 4 minuten.
- Roer ondertussen de mascarpone goed door met een siliconen spatel, verkruimel de kandijkoeken en pluk wat topjes van de munt.
- Snijd de gegrilde watermeloen in mooie porties.
- Serveer de warme watermeloen met een bolletje mascarpone (gebruik hiervoor een ijslepel), verkruimelde kandijkoeken en de muntblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een licht mousserende dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past uitstekend bij dit verfrissende en smaakvolle dessert. De zoete en fruitige tonen van de wijn zullen de sappigheid van de watermeloen en de romigheid van de mascarpone mooi aanvullen.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 6 g | Vet: 24 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 18 g