Gegrilde Zeelt met Knoflook

Gegrilde Zeelt met Knoflook

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 zeelten schoongemaakte van elk 300 gram
  • 1 citroen Sap er van
  • Zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel kervel gedroogde
  • 1 eetlepel peterselie vers gehakte

Instructies

  • Meng zout, peper en kervel in het citroensap en wrijf de vis van binnen en buiten goed in met dit mengsel.
  • Knijp de teentjes knoflook uit of maak ze fijn en meng ze met de gehakte peterselie in de olijfolie.
  • Bestrijk de vis grondig met de gekruide olie en rooster ze aan beide zijden gedurende 10-12
  • minuten op matige hitte.
  • Tijdens het grillen blijf je de vis voortdurend insmeren met de gekruide olie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gegrilde zeelt met citroenschijfjes, gekruide en geroosterde tomatenplakken en stokbrood.
Grillen/Roosteren
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland