Gehakt met pappadums

AH Gehaktbal en zo
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 g rundergehakt mager
  • 3 el milde Indiase currypasta
  • 4 tomaten in kleine stukjes
  • 8 pappadums naturel
  • 1 bakje tzatziki
  • 15 g verse koriander fijngehakt
  • 1 mango

Instructies

  • Verhit een koekenpan en roerbak het gehakt met de currypasta in ca. 5 minuten rul.
  • Roer de stukjes tomaat en naar smaak zout en peper door het gehakt en laat het gehakt 10 minuten heel zachtjes sudderen.
  • Laat intussen de pappadums volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron stuk voor stuk krokant worden.
  • Stapel ze op een bord.
  • Schep de tzatziki in een schaaltje en meng de koriander erdoor.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in lange dunne plakken van de pit.
  • Schep het gehakt in een warme schaal.
  • Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zelf zijn pappadums beleggen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een spinaziesalade met mosterd-honingdressing en basmatirijst.

Voedingswaarden

Calories: 435 kcal | koolhydraten: 33 g | Protein: 29 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees