Gehakt met pappadums
AH Gehaktbal en zo
Ingrediënten
- 450 g rundergehakt mager
- 3 el milde Indiase currypasta
- 4 tomaten in kleine stukjes
- 8 pappadums naturel
- 1 bakje tzatziki
- 15 g verse koriander fijngehakt
- 1 mango
Instructies
- Verhit een koekenpan en roerbak het gehakt met de currypasta in ca. 5 minuten rul.
- Roer de stukjes tomaat en naar smaak zout en peper door het gehakt en laat het gehakt 10 minuten heel zachtjes sudderen.
- Laat intussen de pappadums volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron stuk voor stuk krokant worden.
- Stapel ze op een bord.
- Schep de tzatziki in een schaaltje en meng de koriander erdoor.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in lange dunne plakken van de pit.
- Schep het gehakt in een warme schaal.
- Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zelf zijn pappadums beleggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een spinaziesalade met mosterd-honingdressing en basmatirijst.
Voedingswaarden
Calories: 435 kcal | koolhydraten: 33 g | Protein: 29 g