Gehaktbrood met Zoet-Pittig Ketchupglazuur
Sappig gehaktbrood met een zoet-pittig ketchupglazuur. Verrijkt met ui, salie en room. Een smaakvol gerecht voor elke gelegenheid.
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng het gehakt met de eieren, het paneermeel, de geraspte ui en fijngewreven salieblaadjes.
- Voeg zoveel room toe tot het een smeuïg mengsel is.
- Kruid het gehaktmengsel flink met zout en peper.
- Vul een cakeblik met het gehaktmengsel.
- Maak een sausje van de basterdsuiker, tomatenketchup en mosterdpoeder.
- Bedek het gehakt met een laagje van dit sausje (ca.
- 1 cm dik).
- Bak het gehaktbrood ca.
- 1 uur in de voorverwarmde oven (175°C).
- Laat het gehaktbrood na het bakken ca.
- 5 minuten afkoelen in de vorm voordat je het op een schaal serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met aardappelpuree, geroosterde groenten of een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot of een Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 15 g