Gehaktbrood met Zoet-Pittig Ketchupglazuur

Gehaktbrood met Zoet-Pittig Ketchupglazuur

Sappig gehaktbrood met een zoet-pittig ketchupglazuur. Verrijkt met ui, salie en room. Een smaakvol gerecht voor elke gelegenheid.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g gehakt half-om-half
  • 1 geraspte ui
  • 2-3 eetlepels paneermeel
  • 2 eieren
  • Scheutje room
  • Zout
  • Peper
  • Salieblaadjes
  • 50 g basterdsuiker
  • ½ flesje tomatenketchup
  • Vleugje mosterdpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Meng het gehakt met de eieren, het paneermeel, de geraspte ui en fijngewreven salieblaadjes.
  • Voeg zoveel room toe tot het een smeuïg mengsel is.
  • Kruid het gehaktmengsel flink met zout en peper.
  • Vul een cakeblik met het gehaktmengsel.
  • Maak een sausje van de basterdsuiker, tomatenketchup en mosterdpoeder.
  • Bedek het gehakt met een laagje van dit sausje (ca.
  • 1 cm dik).
  • Bak het gehaktbrood ca.
  • 1 uur in de voorverwarmde oven (175°C).
  • Laat het gehaktbrood na het bakken ca.
  • 5 minuten afkoelen in de vorm voordat je het op een schaal serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met aardappelpuree, geroosterde groenten of een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot of een Beaujolais.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vlees
Land van herkomst Nederland