Geitenbok met Karnemelkmarinade en Gereduceerd Braadvocht

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur
Total time 2 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 biologische geitenbok bout van +/- 800 gr.
  • 1 l karnemelk
  • 75 gram Grof zeezout bij voorkeur sel gris
  • Olijfolie
  • Witte peper
  • Water

Instructies

  • Doe de geitenbout in een grote zak en voeg hieraan de karnemelk en het zout toe.
  • Sluit goed af, zorg dat de bout volledig ondergedompeld is.
  • Laat 48 uur marineren in de koeling.
  • Verwarm de oven voor op maximaal vermogen (doorgaans 240°C).
  • Haal de bout uit de zak en dep deze goed droog.
  • Gooi de resterende vloeistof weg.
  • Leg de bout in een braadslede met de dikke kant naar boven.
  • Bestrooi met witte peper en smeer in met olijfolie (een dunne laag is voldoende).
  • Stel de oven in op 160°C en zet de braadslede in het midden van de oven.
  • Gaar de bout ongeveer 1,5 uur, waarbij je elk half uur de bout arroseert met het braadvocht.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 200°C, voeg een scheut water toe en braad nog 15 minuten.
  • Haal de bout uit de braadslede en pak in met aluminiumfolie.
  • Voeg water toe aan de braadslede tot alle aanbaksels loskomen.
  • Zeef het braadvocht en reduceer het tot de gewenste dikte.
  • Verwijder het aluminiumfolie en lak de bout met het gereduceerde braadvocht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Binnen dit recept kun je experimenteren met het toevoegen van smaken, zoals knoflook, harde kruiden (bijv. tijm, laurier, oregano), etc. Voeg deze toe aan de marinade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Geit / Vlees
Land van herkomst Nederland