Geitenbok met Karnemelkmarinade en Gereduceerd Braadvocht
Equipment
- braadslede Ø37cm
- diepvrieszak
- kwastje
Ingrediënten
- 1 biologische geitenbok bout van +/- 800 gr.
- 1 l karnemelk
- 75 gram Grof zeezout bij voorkeur sel gris
- Olijfolie
- Witte peper
- Water
Instructies
- Doe de geitenbout in een grote zak en voeg hieraan de karnemelk en het zout toe.
- Sluit goed af, zorg dat de bout volledig ondergedompeld is.
- Laat 48 uur marineren in de koeling.
- Verwarm de oven voor op maximaal vermogen (doorgaans 240°C).
- Haal de bout uit de zak en dep deze goed droog.
- Gooi de resterende vloeistof weg.
- Leg de bout in een braadslede met de dikke kant naar boven.
- Bestrooi met witte peper en smeer in met olijfolie (een dunne laag is voldoende).
- Stel de oven in op 160°C en zet de braadslede in het midden van de oven.
- Gaar de bout ongeveer 1,5 uur, waarbij je elk half uur de bout arroseert met het braadvocht.
- Verhoog de oventemperatuur naar 200°C, voeg een scheut water toe en braad nog 15 minuten.
- Haal de bout uit de braadslede en pak in met aluminiumfolie.
- Voeg water toe aan de braadslede tot alle aanbaksels loskomen.
- Zeef het braadvocht en reduceer het tot de gewenste dikte.
- Verwijder het aluminiumfolie en lak de bout met het gereduceerde braadvocht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Binnen dit recept kun je experimenteren met het toevoegen van smaken, zoals knoflook, harde kruiden (bijv. tijm, laurier, oregano), etc. Voeg deze toe aan de marinade.