Geitenkaas Broccoli Schelpjes Pasta
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 750 g broccoli in kleine roosjes verdeeld
- 500 g schelpjespasta
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 rode peper fijngesneden
- 6 eetlepels olijfolie
- 3 tomaten in plakjes gesneden
- 200 g Hollandse geitenkaas geraspt
Instructies
- Breng een grote pan met ruim water en zout aan de kook.
- Kook de broccoli roosjes en plakjes stronk gedurende 7 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Schep de gekookte broccoli met een schuimspaan in een zeef en laat uitlekken.
- Kook de schelpjespasta in het kookvocht van de broccoli volgens de instructies op de verpakking tot ze beetgaar zijn.
- Verhit 4 eetlepels olijfolie in een hapjespan met antiaanbaklaag.
- Fruit hierin de knoflook en rode peper.
- Voeg de uitgelekte broccoli toe aan de pan en bak deze mee.
- Druk de broccoli met een lepel iets fijner.
- Giet de pasta af en voeg deze toe aan het broccoli mengsel.
- Verwarm het geheel nog even door.
- Verdeel de plakjes tomaat over vier borden, bestrooi met zout en peper en druppel de resterende olijfolie erover.
- Schep de pasta naast de tomatenplakjes op de borden en bestrooi royaal met geraspte geitenkaas.
- Serveer direct en geniet van deze smaakvolle pasta!
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g