Geitenkaas en Munt Pizzarolletjes
Ingrediënten
- 1 rol vers pizzadeeg bijvoorbeeld Tante Fanny
- 125 g geitenkaas
- ½ tl gemalen komijn
- 100 g ingelegde milde chilipepers
- 100 g gedroogde tomaten in reepjes gesneden
- 1 handvol muntblaadjes grof gehakt
- Zout en peper naar smaak
- 1 ei losgeklopt (om te bestrijken)
- Zwarte sesamzaadjes om te bestrooien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
- Meng de geitenkaas met de gemalen komijn, zout en peper.
- Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk het deeg met de roomkaas, laat rondom een rand van 2 cm vrij.
- Verdeel de ingelegde chilipepers, gedroogde tomatenreepjes en gehakte muntblaadjes over het deeg.
- Rol het deeg op in de lengte en snijd het in plakjes van ongeveer 3 cm breed.
- Bestrijk de bovenkant van de rolletjes met losgeklopt ei en bestrooi met zwarte sesamzaadjes.
- Bak de rolletjes in ongeveer 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de pizzarolletjes met een zomersalade, gegrilde groenten of een tomatensalsa.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé past goed bij de smaken van geitenkaas en munt.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 9 g | Vet: 15 g | Zout: 1 mg | Sugar: 4 g