Geitenkaasflensjes met gekarameliseerde ui en prei
Hartige flensjes gevuld met geitenkaas, gekarameliseerde ui en prei, een smaakvol en elegant gerecht.
Equipment
- kommen
Ingrediënten
Instructies
- Maak een beslag van bloem, zout, ei en melk.
- Bak in de boter 4 dunne flensjes.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Halveer de geitenkaas en bestrooi met peper.
- Smoor de ui en prei in de boter op laag vuur.
- Voeg suiker en 4 el water toe en verwarm tot het water verdampt en de suiker gekarameliseerd is.
- Spreid de flensjes uit.
- Leg op elk flensje wat groenten en 2 stukjes geitenkaas.
- Vouw de flensjes in vieren.
- Schep de rest van de groenten in een ovenschaal en leg de flensjes er met de punt naar het midden op.
- Schep de crème fraîche in het midden en strooi er de amandelen over.
- Laat de crème fraîche ± 8 minuten smelten in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct uit de oven, eventueel met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g