Gekookt Ei met Afbakbroodjes uit de Airfryer
Geniet van een snel en eenvoudig ontbijt met perfect gekookte eieren en knapperige afbakbroodjes, direct uit de airfryer. Makkelijk en lekker!
Equipment
- Eierprikker
Ingrediënten
- 2 eieren
- 2 afbakbroodjes
Instructies
- Prik met een eierprikker een klein gaatje in elk ei.
- Dit voorkomt dat het ei in de airfryer barst doordat de lucht binnenin kan ontsnappen.
- Leg de afbakbroodjes en de eieren in het koude mandje van de airfryer (niet voorverwarmen).
- Stel de airfryer in op 120°C en bak gedurende 12 minuten voor een zacht gekookt ei of 15 minuten voor een hard gekookt ei.
- Zodra de baktijd voorbij is, haal de eieren eruit en laat ze 20 seconden schrikken onder koud stromend water.
- Dit stopt het kookproces en maakt het makkelijker om de eieren te pellen.
- Serveer de gekookte eieren samen met de knapperige afbakbroodjes en geniet van een heerlijk eenvoudig ontbijt.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 12 g | Vet: 8 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g