Gekookt Ei en Afbakbroodjes uit de Airfryer

Gekookt Ei met Afbakbroodjes uit de Airfryer

Geniet van een snel en eenvoudig ontbijt met perfect gekookte eieren en knapperige afbakbroodjes, direct uit de airfryer. Makkelijk en lekker!
Porties: 1
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 afbakbroodjes

Instructies

  • Prik met een eierprikker een klein gaatje in elk ei.
  • Dit voorkomt dat het ei in de airfryer barst doordat de lucht binnenin kan ontsnappen.
  • Leg de afbakbroodjes en de eieren in het koude mandje van de airfryer (niet voorverwarmen).
  • Stel de airfryer in op 120°C en bak gedurende 12 minuten voor een zacht gekookt ei of 15 minuten voor een hard gekookt ei.
  • Zodra de baktijd voorbij is, haal de eieren eruit en laat ze 20 seconden schrikken onder koud stromend water.
  • Dit stopt het kookproces en maakt het makkelijker om de eieren te pellen.
  • Serveer de gekookte eieren samen met de knapperige afbakbroodjes en geniet van een heerlijk eenvoudig ontbijt.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 12 g | Vet: 8 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Broodjes / Ei / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch