Gekruide Pompoen-Wortelsoep met Soya Reepjes
Ingrediënten
- 1 pak Alpro® Soya Reepjes licht gekruid
- ½ flespompoen
- 2 winterpenen
- 1 cm verse gember
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl geroosterde korianderzaadjes
- 1,2 liter groentebouillon
- 1 glas witte wijn optioneel
- 1 limoen
- 2 el peterselie
- Zout
- Peper
- Olijfolie
Instructies
- Snijd de uien, knoflook en verse gember fijn.
- Verwarm een soeppan met een scheut olijfolie en voeg dan de uien, knoflook en gember toe.
- Zet dit op een lage temperatuur aan totdat het glazig wordt.
- Schil ondertussen de pompoen en de winterpeen, verwijder de zaadjes uit de pompoen en snijd de groente dan in blokjes van 1 cm.
- Voeg de groente toe aan het uienmengsel, samen met de gekneusde korianderzaadjes.
- Bak het geheel samen gedurende 5 minuten door en blus het dan met de witte wijn en de groentebouillon.
- Kook dit ongeveer 20 minuten op een lage temperatuur.
- Pureer het mengsel en voeg dan de Alpro® Soya Reepjes toe.
- Breng het geheel op smaak met zout, peper en limoensap.
- Strooi voor het serveren een beetje peterselie over de soep.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 3 mg | Sugar: 10 g