Gekruide Speklap Reepjes met Aziatische Marinade

Gekruide Speklap Reepjes met Aziatische Marinade

Heerlijk gekruide speklap reepjes met een pittige Aziatische marinade. Perfect voor een smakelijk hoofdgerecht!
Porties: 4 personen
(exclusief marineren) 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo speklapjes à la minute gesneden
  • 4 eetlepels Lobo marinade mix voor varkensvlees
  • 3 eetlepels ketjap medja of 2 manis en 1 asin
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • ½ eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel 5-spice kruiden
  • ½ eetlepel gerookt paprikapoeder

Instructies

  • Meng alle ingrediënten in een mengkom en voeg de speklap reepjes toe.
  • Laat de marinade minimaal 2 uur intrekken voor de beste smaak.
  • Verhit een koekenpan op hoog vuur en roerbak de speklap reepjes zonder extra boter, totdat ze beginnen te bruinen.
  • Zet het vuur laag en laat de speklap reepjes 10 minuten zachtjes garen.
  • Verhoog het vuur weer en roerbak de speklap reepjes tot ze lekker bruin en krokant zijn en het meeste vet eruit is.
  • Serveer de speklap reepjes warm, bijvoorbeeld met rijst of groenten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Combineer met een volle rode wijn zoals een Shiraz of Zinfandel om de rijke smaken van het gerecht te complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 30 g | Vet: 50 g | Zout: 3 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Azië