Gelaagde Airfryer Tosti met Bechamelsaus

Porties: 2 tosti's
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 handenvol geraspte jonge kaas
  • 6 sneetjes wit brood
  • 4 grote plakken ham
  • 1 tomaat

Voor de Bechamelsaus:

  • 350 milliliter melk
  • 30 gram bloem
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • ½ bouillonblokje
  • ¼ theelepel nootmuskaat

Instructies

  • Verwarm de Airfryer voor op 190 graden Celsius.
  • Smelt de roomboter op laag vuur zonder deze te laten verkleuren.
  • Voeg de bloem toe en laat deze garen.
  • Roer regelmatig met een siliconen spatel.
  • Voeg geleidelijk koude melk toe terwijl je blijft roeren met een garde.
  • Voeg het bouillonpoeder en de nootmuskaat toe zodra de bloem is opgenomen.
  • Blijf roeren tot je een gladde bechamelsaus hebt.
  • Besmeer een sneetje brood met de bechamelsaus.
  • Leg hierop een plak ham en strooi er geraspte kaas over (zorg ervoor dat de ham niet uitsteekt om verbranding te voorkomen).
  • Leg hierop een tweede sneetje brood en herhaal de laagjes saus, ham en kaas.
  • Leg tot slot het derde sneetje brood er bovenop.
  • Bestrijk de bovenkant met bechamelsaus en bestrooi met kaas.
  • Snijd plakjes van de tomaat en leg deze er bovenop.
  • Bak de gelaagde Airfryer Tosti goudbruin in de voorverwarmde Airfryer.
  • Dit duurt ongeveer 7 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chenin Blanc past goed bij deze gelaagde tosti. Hun frisheid en aroma's vullen de romigheid van de bechamelsaus en de hartigheid van de kaas mooi aan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Saus / Tosti's