Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- De paprika's halveren, zaad en zaadlijsten verwijderen en de paprikahelften wassen.
- De paprika's met de bolle kant boven in de geperforeerde schaal leggen en in de stoomoven ca. 10 minuten stomen. De paprika's in een plastic zakje tot handwarm laten afkoelen.
- De uien en de knoflook pellen en fijnsnipperen.
- De olie verhitten en de ui met de knoflook glazig fruiten.
- Het kerriepoeder en de geelwortel erdoor roeren en alles kort bakken.
- De gevogeltefond toevoegen en aan de kook brengen.
- De paprika's ontvellen en in stukken snijden.
- De stukken paprika aan de soep toevoegen en alles met de staafmixer tot een gladde soep pureren.
- De slagroom erdoor roeren en de soep eventueel op smaak brengen met zout en peper.
- De soep in borden schenken en garneren met koriander en bieslook.
- Serveren met naan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Server er naan bij. Naan is een typisch Indiaas plat kruidenbrood.
Bij ons te koop in 2 varianten in de supermarkt.
Voor het serveren kort in de stoomoven met 80% stoom afbakken.
Zie verder de gebruiksaanwijzing.
Bij ons te koop in 2 varianten in de supermarkt.
Voor het serveren kort in de stoomoven met 80% stoom afbakken.
Zie verder de gebruiksaanwijzing.