Gele paprikasoep met koriander

Gele paprikasoep met koriander

Gele paprikasoep met koriander

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 gele paprika's
  • 2 uien
  • 1 flinke teen knoflook
  • 3 eetlepel(s) arachideolie aardnotenolie of zonnebloemolie
  • 1 eetlepel(s) kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalen geelwortel koenjit
  • ¾ liter gevogeltefond
  • 1 dl slagroom
  • 2 eetlepel(s) fijngehakte koriander
  • bieslook
  • zout
  • peper

Instructies

  • De paprika's halveren, zaad en zaadlijsten verwijderen en de paprikahelften wassen.
  • De paprika's met de bolle kant boven in de geperforeerde schaal leggen en in de stoomoven ca. 10 minuten stomen. De paprika's in een plastic zakje tot handwarm laten afkoelen.
  • De uien en de knoflook pellen en fijnsnipperen.
  • De olie verhitten en de ui met de knoflook glazig fruiten.
  • Het kerriepoeder en de geelwortel erdoor roeren en alles kort bakken.
  • De gevogeltefond toevoegen en aan de kook brengen.
  • De paprika's ontvellen en in stukken snijden.
  • De stukken paprika aan de soep toevoegen en alles met de staafmixer tot een gladde soep pureren.
  • De slagroom erdoor roeren en de soep eventueel op smaak brengen met zout en peper.
  • De soep in borden schenken en garneren met koriander en bieslook.
  • Serveren met naan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Server er naan bij. Naan is een typisch Indiaas plat kruidenbrood.
Bij ons te koop in 2 varianten in de supermarkt.
Voor het serveren kort in de stoomoven met 80% stoom afbakken.
Zie verder de gebruiksaanwijzing.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep