Gemarineerd varkenshaasje

Gemarineerd varkenshaasje

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 middelgrote varkenshaasjes
  • 1 wortel
  • 1 selder
  • 2 uien
  • 1 blaadjes laurier
  • 1 takje tijm
  • 2 kruidnagels
  • 4 jeneverbessen
  • ¾ liter rode wijn
  • ¼ liter water
  • 4 soeplepels olie
  • 4 peren
  • 80 gr veenbessenmoes of aalbessenconfituur
  • 1 liter water
  • 1 citroen
  • 80 gr suiker

Instructies

  • Marineer de varkenshaasjes 14 uren in een mengsel van de fijn versneden ui, wortel en selder, de tijm, laurier, kruidnagel en jeneverbes, de rode wijn, het water en de olie.
  • Haal de varkenshaasjes uit de marinade,droog ze af en bak ze in een braadpan kort af.
  • Leg ze in een ovenpan en laat ze 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven roze bakken.
  • Pocheer intussen de peertjes in een kookvocht bestaande uit 1 liter water, 80 gr suiker en 1 citroen ,het sap er van.
  • Kook de veenbessen in een weinig perenstroop gaar.
  • Vul de gepocheerde peertjes met de veenbessenmoes op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België