Gemarineerde garnalen met pandanrijst
Allerhande 2002
Equipment
- keukenpapier
Ingrediƫnten
- 500 gram tijgergarnalen gepelde / diepvries
- 1 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 4 limoenen
- 3 bosuitjes
- 15 gr koriander verse
- 1 eetlepel suiker
- 400 g pandanrijst
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels Thaise vissaus
Instructies
- Garnalen ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
- Peper schoonmaken en fijnhakken.
- Knoflook pellen en fijnhakken.
- Limoenen halveren en 4 helften uitpersen.
- Bosuitjes schoonmaken en schuin in dunne ringen snijden.
- Blaadjes van koriander plukken en blad grof hakken.
- Marinade maken van limoensap, suiker, peper en knoflook.
- Garnalen hierin 10 minuten marineren.
- Intussen rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
- In koekenpan olie verhitten.
- Garnalen uit marinade halen, marinade bewaren.
- Garnalen droogdeppen met keukenpapier en al omscheppende 2 minuten bakken. Halve limoenen op snijkant bij garnalen in pan leggen en nog ca.2 minuten bakken, tot garnalen mooi roze en limoenen aan snijkant lichtbruin zijn.
- Uit pan nemen en warmhouden.
- Marinade bij bakvet in pan schenken.
- Vissaus en 3-4 eetlepels water toevoegen, al roerende verhitten.
- Rijst, bosuitjes, koriander en garnalen nog even bakken.
- Limoenen aan tafel over gerecht uitknijpen.
Voedingswaarden
Calories: 555 kcal | koolhydraten: 89 g | Protein: 31 g | Vet: 8 g