Gemarineerde Kersen met Limoen-Mascarponecrème
Ingrediënten
- 500 g verse kersen ontpit
- 4 eetlepels rode port
- 4 eetlepels fijne kristalsuiker
- 55 g gepelde pistachenoten
- 1 citroen
- 1 limoen
- 125 ml slagroom
- ½ bakje mascarpone à 250 g
Instructies
- Marineer de ontpitte kersen in de rode port en 2 eetlepels suiker.
- Rooster de pistachenoten lichtjes in een droge koekenpan.
- Laat ze afkoelen en hak ze vervolgens fijn.
- Boen de citroen en limoen schoon en rasp de schil.
- Pers het sap uit de limoen.
- Klop in een kom de slagroom op met 2 eetlepels suiker tot stijve pieken.
- Roer de mascarpone los met de geraspte schil van citroen en limoen, en het limoensap.
- Meng voorzichtig de opgeklopte slagroom door de mascarpone.
- Voeg indien nodig extra suiker toe naar smaak.
- Verdeel de gemarineerde kersen met de port over vier coupes.
- Schep de limoen-mascarponecrème eroverheen.
- Bestrooi met de gehakte pistachenoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze zoete en fruitige delicatesse vraagt om een dessertwijn met een hint van rood fruit, zoals een Ruby Port of een zoete Moscato d'Asti. De fruitige tonen en de zoetheid van de wijn zullen de smaak van de gemarineerde kersen en de romige mascarponecrème aanvullen, waardoor een perfecte harmonie ontstaat.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 25 g | Zout: 0 g | Sugar: 25 g