Gemarineerde kip spies uit Indonesie

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram kipfilets
  • 30 bamboescheuten
  • 1 theelepels venkelpoeder
  • 1 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepels ketoembar
  • ½ theelepels koenjit
  • ½ theelepels kaneelpoeder
  • 1 cm laos wortel
  • 1 stengels citroen gras
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gemberwortel
  • 5 sjalot
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepels zout
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 1 stengels citroen gras

Instructies

  • Maal (of liever nog: wrijf) de laos, het citroengras, de knoflook, de gember, de sjalotten, de suiker en het zout tot een fijne pasta.
  • Snijd het vlees in hele kleine stukjes van ongeveer een halve centimeter en droog het vlees.
  • Marineer het met de pasta en alle andere ingredienten (behalve het olie a cocos melk mengsel en de citroengras kwast) en laat ongeveer 2 a 3 uur staan.
  • Steek 6 a 7 stukjes vlees aan een stokje.
  • Maak een heel heet houtskoolvuur.
  • Leg de stokjes op het rooster en grill ze boven de hete houtskool.
  • Nadat men ze omgedraaid heeft, besprenkelt men ze me het olie kokos melk mengsel met een gekneusde stengel citroengras.
  • Grill tot het vlees gaar, geurig en zacht is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Indonesië