Gemarineerde Kippendijen met Yakitori Saus
Geniet van de heerlijke gemarineerde kippendijen met Yakitori saus als smaakvol bijgerecht of als hoofdgerecht met bijvoorbeeld gestoomde rijst en groenten.
Equipment
- BBQ (optioneel)
Ingrediënten
- 4 ontbeende kippendijen met vel
- 2 eetlepels sake
- 2 ½ eetlepels sojasaus
- ½ eetlepel mirin
- ½ eetlepel palmsuiker
- Fijngesneden bosui
- Limoenpartjes
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de saus (sake, sojasaus, mirin en palmsuiker) in een pan en breng aan de kook.
- Laat zachtjes inkoken tot de saus iets is ingedikt.
- Leg de kippendijen in een stoomovenpan met gaatjes en plaats deze in de stoomoven op 80°C gedurende 15 minuten.
- Meng de warme kip met de saus en laat het 15 minuten op kamertemperatuur staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Leg de gemarineerde kippendijen op een zeef en vang de marinade op in een sauspan.
- Kook de saus in tot een dikkere saus (lakken).
- Verwarm de BBQ voor op circa 200°C of verwarm de oven voor op circulatiegrill op 200°C.
- Rooster de gemarineerde, gegaarde kippendijen tot ze gekleurd en warm zijn, dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
- Bestrijk de kippendijen tijdens het roosteren regelmatig met de Yakitori saus en rooster ze nog een keer.
- Bestrijk de kippendijen aan het einde nog een keer met de saus en serveer ze met partjes limoen en fijn gesneden bosui.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige witte wijn zoals een Riesling vormt een goede aanvulling op de smaken van de gemarineerde kippendijen met Yakitori saus.Voedingswaarden
Calories: 288 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 20 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g