Gemarineerde Kipsaté met Pittige Pindasaus
Equipment
- Satéstokjes (geweekt in water)
Ingrediënten
- 4 kipfilets in blokjes
- 1 limoen geperst
- 3 eetlepels ketjap asin
- 1 ui gesnipperd
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook geperst
- 8 eetlepels pindakaas
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 mespunt djinten komijn
- 250 ml melk
- 1 pak gele rijst 325 g
- 2 eetlepels sambal optioneel
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Leg de kipblokjes in een kom en roer de helft van het limoensap en 1 eetlepel ketjap erdoor.
- Marineer de kip 5 minuten.
- Rijg de gemarineerde kipblokjes aan (in water geweekte) satéstokjes.
- Verhit in een pan 1 eetlepel olie en fruit hierin de gesnipperde ui gedurende 1 minuut.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 30 seconden mee.
- Voeg de pindakaas, gemberpoeder, komijn en melk toe.
- Blijf roeren tot er een dikke saus ontstaat.
- Breng de saus op smaak met de rest van het limoensap, de rest van de ketjap, zout en peper.
- Houd de saus warm op laag vuur of op een warmhoudplaatje.
- Bereid de gele rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verhit een grillpan.
- Bestrijk de kipspiesjes dun met de resterende olie en bak ze in 5-7 minuten rondom bruin en gaar.
- Bestrooi de kipsaté met zout en peper.
- Serveer de saté met de pittige pindasaus en gele rijst.
- Serveer de sambal apart als extra pittige toevoeging.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze kipsaté met pittige pindasaus gaat goed samen met een licht gekoelde witte wijn, zoals een Riesling of een Gewürztraminer. Hun fruitige en bloemige aroma's zullen de kruidige en pittige smaken van het gerecht aanvullen zonder te overheersen.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g