Gemarineerde Moksie Metie uit de Oven

Gemarineerde Moksie Metie uit de Oven

Deze Surinaamse klassieker combineert gemarineerde kip met een heerlijke ovensmaak. Serveer met rijst of noedels voor een complete maaltijd.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 3 uur
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram kipfilet
  • boter
  • Faja Lobi Kip in Masala marinade
  • Faja Lobi Losie Foroe marinade
  • Faja Lobi Moksie Metie marinade

Instructies

  • Snijd de kip in langwerpige stukken van ongeveer 20x4 cm.
  • Kies een marinade en voeg deze toe tot het vlees volledig onderstaat.
  • Laat het vlees 2-3 uur marineren in de koelkast.
  • Leg de kipstukken op een bakplaat met een klontje boter op elk stuk.
  • Verwarm de oven voor op 175-200 graden Celsius.
  • Bak de kip gaar in ongeveer 30 minuten.
  • Snijd het vlees na het bakken in reepjes.
  • Eventueel grillen of roosteren is ook mogelijk voor extra smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Heerlijk met Kotomisi Rijst, Nasi Goreng, Moksie Alesie, Masoesa-Alesie, Tjauw-Min of Spaghetti.
Wijnadvies:

Een fruitige rode wijn zoals een Merlot of een kruidige rosé past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 265 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 26 g | Vet: 16 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip / Ovenschotel / Vlees
Land van herkomst Suriname
Jaargetijde: Alle Jaargetijden