Gemarineerde puntpaprika met mozarella

Gemarineerde puntpaprika met mozarella

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 puntpaprika’s
  • 50 ml mooie olijfolie
  • 2 ½ eetlepel(s) fijngesneden koriander
  • 2 ½ eetlepel(s) fijngesneden platte peterselie
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 3 eetlepel(s) appel azijn
  • 50 gram rucola
  • 1 bol buffel mozzarella
  • grof zeezout en zwarte peper

Instructies

  • Verhit de oven tot 200 graden.
  • Leg de paprika’s naast elkaar op een bakplaat, sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi ze met zout en peper.
  • Vermeng alles goed en rooster de paprika’s 10 tot 15 minuten, tot ze zachter worden en de schil iets gaat kleuren.
  • Roer intussen de koriander, peterselie, knoflook, azijn en olijfolie door elkaar.
  • Breng goed op smaak met zout en peper en proef de marinade.
  • Alle smaken moeten uitgesproken zijn.
  • Leg de warme paprika’s in een schaal, giet de marinade erover en laat ze minstens 2 uur bij kamertemperatuur marineren.
  • Verdeel voor het opdienen de paprika’s en rucola op een schaal en sprenkel de marinade erover.
  • Breek de mozzarella in flinke stukken en verdeel ze over de paprika’s.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch