Gemarineerde Speklapjes met Bietenpuree en Appel

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zakje aardappelpuree à la minute
  • 400 g geraspte bietjes
  • ½ zakje verse bieslook ca. 12,5 g
  • 1 appel
  • 1 eetlepel boter
  • 1 schaaltje gemarineerde speklapjes à la minute ca. 300 g

Instructies

  • Verwarm de geraspte bietjes in een pan met een scheutje water op laag vuur gedurende 5 minuten.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Knip de verse bieslook in stukjes en snijd de appel in blokjes.
  • Laat de verwarmde bietjes uitlekken in een vergiet en doe ze terug in de pan.
  • Schep de warme aardappelpuree en de bieslook door de bietjes.
  • Houd de puree warm met een deksel op de pan.
  • Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de gemarineerde speklapjes aan beide zijden bruin gedurende 2-3 minuten per kant.
  • Haal de speklapjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie op een bord.
  • Bak de blokjes appel gedurende 2-3 minuten in het achtergebleven bakvet in de pan, al omscheppend.
  • Verdeel de bietenpuree over twee borden en schep de speklapjes met de gebakken appel ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

De gemarineerde speklapjes en de zoete bietjespuree vragen om een wijn met voldoende body en fruitigheid om de smaken aan te vullen. Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé zou goed passen bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken