Gemarineerde tonijn met gevulde champignons en koriandercrème

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 16 plakjes tonijn
  • 8 Parijse champignons
  • 1 bosje koriander
  • 8 blaadjes munt
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 2 eetlepels gember fijngesneden gemarineerde
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 limoenen
  • 8 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 4 eetlepels sojavinaigrette
  • 4 eetlepels balsamicovinaigrette
  • ½ citroen het sap er van
  • 1 handje vol prei ragfijne julienne
  • 1 handje vol wortel ragfijne julienne
  • 4 eetlepels opgeklopte room
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels Verjus
  • enkele druppels groene tabasco
  • versgemalen peper
  • zout

Instructies

  • Marineer de tonijn in een mengeling van zout,
  • peper, enkele druppels sesamolie, het limoensap, de olijfolie, de sojavinaigrette, wat grofgesneden koriander, 4 fijngesneden muntblaadjes, de fijngesneden gemarineerde gember en de sesamzaadjes.
  • Stoof de champignons in wat boter met een scheutje water, het citroensap en peper en zout met het deksel op de pan á blanc.
  • Marineer de groentenjulienne in een mengeling van peper, zout, de balsamicovinaigrette, enkele druppels limoensap, wat gesneden koriander en de rest van de munt.
  • Vul de champignons met de gemarineerde groenten.
  • Vermeng de opgeklopte room en de crème fraîche met de Verjus, enkele druppels groene tabasco en wat gesneden koriander.

Afwerking:

  • Schik de gemarineerde tonijn op de borden, leg de gevulde champignons erop.
  • Breng rondom de compositie enkele strepen koriandercrème en druppels sojavinaigrette aan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis
Land van herkomst België