Gemarineerde tonijn met gevulde champignons en koriandercrème
Ingrediënten
- 16 plakjes tonijn
- 8 Parijse champignons
- 1 bosje koriander
- 8 blaadjes munt
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 2 eetlepels gember fijngesneden gemarineerde
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 limoenen
- 8 eetlepels olijfolie extra vierge
- 4 eetlepels sojavinaigrette
- 4 eetlepels balsamicovinaigrette
- ½ citroen het sap er van
- 1 handje vol prei ragfijne julienne
- 1 handje vol wortel ragfijne julienne
- 4 eetlepels opgeklopte room
- 4 eetlepels crème fraîche
- 2 eetlepels Verjus
- enkele druppels groene tabasco
- versgemalen peper
- zout
Instructies
- Marineer de tonijn in een mengeling van zout,
- peper, enkele druppels sesamolie, het limoensap, de olijfolie, de sojavinaigrette, wat grofgesneden koriander, 4 fijngesneden muntblaadjes, de fijngesneden gemarineerde gember en de sesamzaadjes.
- Stoof de champignons in wat boter met een scheutje water, het citroensap en peper en zout met het deksel op de pan á blanc.
- Marineer de groentenjulienne in een mengeling van peper, zout, de balsamicovinaigrette, enkele druppels limoensap, wat gesneden koriander en de rest van de munt.
- Vul de champignons met de gemarineerde groenten.
- Vermeng de opgeklopte room en de crème fraîche met de Verjus, enkele druppels groene tabasco en wat gesneden koriander.
Afwerking:
- Schik de gemarineerde tonijn op de borden, leg de gevulde champignons erop.
- Breng rondom de compositie enkele strepen koriandercrème en druppels sojavinaigrette aan.