Gemberkoek
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
- ½ pond bloem
- snuifje bakpoeder
- snuifje zout
- 2 ons suiker
- 2 ons boter
- 1 ei
- gember
- gemberstroop
Instructies
- Laat de boter smelten tot hij een beetje bruin wordt [in het bakblik].
- De suiker in een kom doen, de gember erbij voegen met 1 a 2 lepels gemberstroop.
- De boter op de suiker gieten, goed roeren.
- De bloem erin doen en ¾ van het geklopte ei erdoor tot dat het een bal vormt.
- Terug laten glijden in het bakblik, uitdrukken en ruiten erop trekken.
- Het ¼ ei erover strijken.
- Oven heet maken, dan op ¾ zetten.
- Het baksel ongeveer 20 minuten in de oven zetten, als het dan bruin geworden is nog 10 minuten erin laten op hoogste stand.
- Eruit halen en meteen een deksel op het blik leggen.
- Laten afkoelen met het deksel erop.