Gemberkoek

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ pond bloem
  • snuifje bakpoeder
  • snuifje zout
  • 2 ons suiker
  • 2 ons boter
  • 1 ei
  • gember
  • gemberstroop

Instructies

  • Laat de boter smelten tot hij een beetje bruin wordt [in het bakblik].
  • De suiker in een kom doen, de gember erbij voegen met 1 a 2 lepels gemberstroop.
  • De boter op de suiker gieten, goed roeren.
  • De bloem erin doen en ¾ van het geklopte ei erdoor tot dat het een bal vormt.
  • Terug laten glijden in het bakblik, uitdrukken en ruiten erop trekken.
  • Het ¼ ei erover strijken.
  • Oven heet maken, dan op ¾ zetten.
  • Het baksel ongeveer 20 minuten in de oven zetten, als het dan bruin geworden is nog 10 minuten erin laten op hoogste stand.
  • Eruit halen en meteen een deksel op het blik leggen.
  • Laten afkoelen met het deksel erop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek