Gemengde Rijst met Garnalen en Dillesaus

Gemengde Rijst met Garnalen en Dillesaus

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 18 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 g wilde en witte rijst
  • 150 g broccoliroosjes
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 100 ml droge witte wijn
  • 125 ml crème fraîche
  • 250 g cocktailgarnalen
  • 7.5 g verse dille fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Kook de broccoliroosjes in een andere pan in ruim water met zout gedurende 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Breng in een steelpan de sjalot en witte wijn aan de kook en laat op hoog vuur tot de helft inkoken.
  • Voeg de crème fraîche toe en verwarm op laag vuur al roerende gedurende 2 minuten, tot een gladde saus ontstaat.
  • Roer de garnalen door de saus en verwarm ze 1 minuut zachtjes mee.
  • Haal de pan van het vuur en strooi de fijngesneden dille erover.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Serveer de rijst met garnalen in dillesaus en de broccoliroosjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay past goed bij dit gerecht. De frisheid van de wijn zal mooi samengaan met de garnalen en de romigheid van de dillesaus.

Voedingswaarden

Calories: 570 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 26 g | Vet: 18 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Zeevruchten
Land van herkomst Internationaal