Gemengde salade met lamsvlees en muntdressing

Allerhande 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gr haricots verts
  • 250 gr lamsboutlapjes à la minute
  • 50 g boter
  • 50 g pecorino geraspt
  • 15 g verse munt
  • 50 g pijnboompitten geroosterd
  • 2 eetlepels frambozenazijn
  • 1 dl olijfolie
  • 3 bosuitjes
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 75 gr rocket slamelange

Instructies

  • Uiteinden van haricots verts snijden.
  • In pan met ruim kokend water en zout haricots verts in 3 minuten beetgaar koken.
  • In zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken.
  • Intussen lamsboutlapjes bestrooien met zout en peper.
  • In pan helft van boter verhitten en vlees in 4 minuten rondom bruin en van binnen rosé bakken. Vlees in dunne plakjes snijden.
  • In keukenmachine of met staafmixer muntblaadjes, pecorino, pijnboompitten, azijn en olie tot dikke, gladde dressing pureren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bosuitjes schoonmaken en elk in 3 stukken snijden.
  • In koekenpan rest van boter verhitten.
  • Bosui in pan leggen,met poedersuiker bestrooien en 3 minuten zachtjes smoren tot suiker begint te karameliseren.
  • Slamelange over vier grote borden verdelen.
  • Haricots verts, bosui en lamsplakjes erop rangschikken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Salade / Voorgerechten