Gemengde salade met lamsvlees en muntdressing
Allerhande 2003
Equipment
Ingrediënten
- 300 gr haricots verts
- 250 gr lamsboutlapjes à la minute
- 50 g boter
- 50 g pecorino geraspt
- 15 g verse munt
- 50 g pijnboompitten geroosterd
- 2 eetlepels frambozenazijn
- 1 dl olijfolie
- 3 bosuitjes
- 1 eetlepel poedersuiker
- 75 gr rocket slamelange
Instructies
- Uiteinden van haricots verts snijden.
- In pan met ruim kokend water en zout haricots verts in 3 minuten beetgaar koken.
- In zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken.
- Intussen lamsboutlapjes bestrooien met zout en peper.
- In pan helft van boter verhitten en vlees in 4 minuten rondom bruin en van binnen rosé bakken. Vlees in dunne plakjes snijden.
- In keukenmachine of met staafmixer muntblaadjes, pecorino, pijnboompitten, azijn en olie tot dikke, gladde dressing pureren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Bosuitjes schoonmaken en elk in 3 stukken snijden.
- In koekenpan rest van boter verhitten.
- Bosui in pan leggen,met poedersuiker bestrooien en 3 minuten zachtjes smoren tot suiker begint te karameliseren.
- Slamelange over vier grote borden verdelen.
- Haricots verts, bosui en lamsplakjes erop rangschikken.