Gentse bollen

Gentse bollen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 375 gr bloem
  • 2 dl melk
  • 30 gr gist
  • 50 gr suiker
  • 2 eieren
  • 100 gr boter
  • jam
  • poedersuiker

Instructies

  • Zeef de bloem en maak in het midden een kuiltje.
  • Verwarm de melk even. Meng de gist met de lauwe melk en giet deze in het kuiltje.
  • Roer er een gedeelte van de bloem door.
  • Voeg nu de eieren, de suiker en de boter toe en kneed alles door elkaar.
  • Laat het op een warme plaats een half uur rijzen.
  • Vorm van het deeg bolletjes van ± 3 cm.
  • Verhit het frituurvet en bak de bolletjes knappend bruin.
  • Snijd ze in tweeën en besmeer ze met jam.
  • Bestrooi ze met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst België