Gentse hutsepot 2
Ingrediënten
- 500 gr rundvlees van de platte rib
- 500 gr schapebortstvlees
- 500 gr kalfsschouder
- 1 varkenspoot
- 1 varkensoor
- 300 gr verse worst
- 500 gr wortelen
- 1 groene selder
- 4 preien
- 4 uien
- 4 raapjes
- 1 kruidentuiltje tijm, laurier, peterselie
- 1 kleine groene kool
- 1 kg of meer aardappelen
Instructies
- Doe alle stukken vlees, behalve de worst, in een zeer grote pan en voeg water toe tot het vlees net onder staat.
- Doe er een beetje zout bij en breng het geheel aan de kook.
- Verwijder het schuim zo vaak als nodig.
- Maak de groenten schoon en snijd ze klein.
- Zet het vuur laag, voeg de groenten, het kruidentuiltje en nog wat zout en peper aan het vlees toe en laat het geheel op laag vuur 1 uur sudderen.
- Voeg dan de worst toe.
- Doe er na een uur de in vieren gesneden aardappels bij en laat weer 45-60 minuten op laag vuur sudderen.
- De totale bereidingsduur is dus ± 3 uur.
- Schik voor het opdienen het vlees op een grote voorverwarmde schaal en leg de groenten ernaast of omheen.
- Zeef de bouillon en geef die bij het vlees en de groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor de liefhebbers moet een pot Gentse mosterd beschikbaar zijn, die evenals de bouillon apart wordt opgediend.