Gentse stoverij van Astrid Veltman
Ingrediënten
- 400 gr mager rundsvlees
- 300 gr kalfslever
- 1 rundernier
- 1 eetlepel reuzel
- 2 uien
- 1 takje tijm
- 2 laurierbladen
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel azijn
- peper
- zout
Instructies
- Snijd het vlees in blokjes.
- Verwijder het vet rondom de nier.
- Doe de reuzel in een pan en laat al het vlees daarin rondom bruin worden.
- Voeg de grofgesneden uien toe, doe er ½ liter water bij en laat alles warm worden.
- Voeg de tijm, laurier, zout en peper toe, doe het deksel op de pan en laat alles op laag vuur ± 2 uur stoven.
- Verdampt het water in de pan te snel, voeg dan af en toe wat lauw water toe.
- Doe er dan de bloem en de azijn bij, laat het gerecht op hoog vuur nog ± 5 minuten doorkoken en roer voortdurend met een houten lepel om een mooi gebonden saus te verkrijgen.
- Breng het gerecht eventueel verder op smaak met kruiden en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het gerecht zeer warm met aardappelpuree of gekookte aardappelen.