Gentse stoverij van Astrid Veltman versie 2

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr runderlever
  • 400 gr mager runderstoofvlees
  • 2 uien
  • 2 sjalotten
  • 50 gr boter
  • zout
  • peper
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 2 sneetjes pain de campagne
  • mosterd
  • 1 dl Belgisch bier
  • 200 gr rundertong vleeswaar, dikke plakken
  • aardappelmeel
  • dragonazijn

Instructies

  • Snijd de lever en het stoofvlees in stukken.
  • Halveer de uien en snijd de sjalotjes in smalle partjes.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees in delen bruin.
  • Voeg de uien toe en fruit ze.
  • Bestrooi met zout en versgemalen peper, leg de tijm en laurier erbij, schenk er 4 dl water op en laat het vlees afgedekt 1 uur stoven.
  • Bestrijk de sneetjes brood dik met mosterd en leg ze bij het vlees.
  • Schenk het bier erover en laat het vlees nog ½ uur stoven.
  • Snijd de rundertong in repen en voeg die op het laatst aan de stoverij toe.
  • Roer een papje van 2 eetlepels aardappelmeel en 3 eetlepels dragonazijn en bind het stoofvocht hiermee, door het roeren worden ook meteen de sneetjes brood in de saus opgenomen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met gekookte aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst België