Gentse stoverij van Astrid Veltman versie 2
Ingrediënten
- 200 gr runderlever
- 400 gr mager runderstoofvlees
- 2 uien
- 2 sjalotten
- 50 gr boter
- zout
- peper
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- 2 sneetjes pain de campagne
- mosterd
- 1 dl Belgisch bier
- 200 gr rundertong vleeswaar, dikke plakken
- aardappelmeel
- dragonazijn
Instructies
- Snijd de lever en het stoofvlees in stukken.
- Halveer de uien en snijd de sjalotjes in smalle partjes.
- Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees in delen bruin.
- Voeg de uien toe en fruit ze.
- Bestrooi met zout en versgemalen peper, leg de tijm en laurier erbij, schenk er 4 dl water op en laat het vlees afgedekt 1 uur stoven.
- Bestrijk de sneetjes brood dik met mosterd en leg ze bij het vlees.
- Schenk het bier erover en laat het vlees nog ½ uur stoven.
- Snijd de rundertong in repen en voeg die op het laatst aan de stoverij toe.
- Roer een papje van 2 eetlepels aardappelmeel en 3 eetlepels dragonazijn en bind het stoofvocht hiermee, door het roeren worden ook meteen de sneetjes brood in de saus opgenomen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gekookte aardappelen.