Gentse stoverij van Astrid Veltman versie 3

Gentse stoverij van Astrid Veltman versie 3

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 flesje donker bier bijvoorbeeld Westmalle
  • Dubbel Trappist
  • 500 gr schouderkarbonade
  • 500 gr riblappen
  • 3 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 smalle winterpeen
  • 50 gr boter
  • 1 laurierblad
  • 4 takjes tijm
  • 1 ontkorst sneetje witbrood
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • 2 eetlepels rinse appelstroop

Instructies

  • Laat het bier op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de stukjes bot uit de karbonade en snijd beide vleessoorten in blokjes.
  • Hak de uien grof.
  • Pel de knoflook en snijd hem in plakjes.
  • Schrap de winterpeen, was hem en snijd hem in plakjes.
  • Smelt de boter in een braadpan, bak de vleesblokjes al omscheppend rondom bruin en schep het vlees uit de pan op een schaal.
  • Fruit de uien in het achtergebleven bakvet, voeg de winterpeen, de knoflook en de kruiden toe en bak ze nog 2 minuten mee.
  • Doe de vleesblokjes weer in de pan, schenk het bier langs de rand van de pan bij het vlees en breng het geheel aan de kook.
  • Besmeer het brood met de mosterd en de appelstroop, snijd het in blokjes en schep die door het vlees.
  • Leg het deksel op de pan en stoof het vlees, onder af en toe omscheppen, in ± 2 uur gaar.
  • Verwijder voor het serveren de laurier en de tijm en breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gekookte aardappelen en appelcompôte.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België