Gentse stoverij van Allerhande

Allerhande 2003
Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 flesje donker Belgisch bier
  • 2 x 250 g biologische schouderkarbonade
  • 500 g biologische riblappen
  • 3 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 dunne winterpeen
  • 50 g boter
  • 1 laurierblad
  • 4 takjes tijm
  • 1 sneetje witbrood ontkorst
  • 1 tl scherpe mosterd
  • 2 el rinse appelstroop

Instructies

  • Bier op kamertemperatuur laten komen.
  • Stukjes bot uit karbonades snijden. Beide
  • vleessoorten in blokjes snijden.
  • Ui grof hakken.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • Winterpeen schrappen, wassen en in plakjes snijden.
  • In braadpan of grote koekenpan boter smelten.
  • Vleesblokjes al omscheppend rondom bruinbakken.
  • Vlees uit pan op schaal scheppen.
  • In achtergebleven bakvet uien fruiten.
  • Peen, knoflook en kruiden toevoegen en nog 2 min. meebakken.
  • Vleesblokjes weer in pan leggen.
  • Bier langs rand van pan bij vlees schenken en aan de kook brengen.
  • Brood besmeren met mosterd en appelstroop en brood in blokjes snijden.
  • Broodblokjes door vlees scheppen.
  • Deksel op pan leggen en vlees in ca. 2 uur gaarstoven, af en toe omscheppen.
  • Voor serveren laurier en tijm verwijderen en gerecht op smaak brengen met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gekookte aardappels en appelcompote.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stoofpot