Gentse stoverij van Allerhande
Allerhande 2003
Ingrediënten
- 1 flesje donker Belgisch bier
- 2 x 250 g biologische schouderkarbonade
- 500 g biologische riblappen
- 3 uien
- 1 teen knoflook
- 1 dunne winterpeen
- 50 g boter
- 1 laurierblad
- 4 takjes tijm
- 1 sneetje witbrood ontkorst
- 1 tl scherpe mosterd
- 2 el rinse appelstroop
Instructies
- Bier op kamertemperatuur laten komen.
- Stukjes bot uit karbonades snijden. Beide
- vleessoorten in blokjes snijden.
- Ui grof hakken.
- Knoflook pellen en in plakjes snijden.
- Winterpeen schrappen, wassen en in plakjes snijden.
- In braadpan of grote koekenpan boter smelten.
- Vleesblokjes al omscheppend rondom bruinbakken.
- Vlees uit pan op schaal scheppen.
- In achtergebleven bakvet uien fruiten.
- Peen, knoflook en kruiden toevoegen en nog 2 min. meebakken.
- Vleesblokjes weer in pan leggen.
- Bier langs rand van pan bij vlees schenken en aan de kook brengen.
- Brood besmeren met mosterd en appelstroop en brood in blokjes snijden.
- Broodblokjes door vlees scheppen.
- Deksel op pan leggen en vlees in ca. 2 uur gaarstoven, af en toe omscheppen.
- Voor serveren laurier en tijm verwijderen en gerecht op smaak brengen met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gekookte aardappels en appelcompote.