Gentse waterzooi van Astrid Veltman versie 2

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gr krieltjes
  • ½ knolselderij
  • 1 kleine winterpeen
  • 1 dunne prei
  • ½ geperste citroen
  • kippenbouillontablet
  • 300 gr kipfilethaasjes
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 fijngehakte takjes selderij

Instructies

  • Kook de krieltjes bijna gaar, giet ze af en laat ze afkoelen.
  • Schil intussen de knolselderij, snijd hem in plakken en snijd die vervolgens in luciferdunne reepjes.
  • Schrap de peen, halveer de prei in de lengte en spoel hem schoon en snijd de peen en de prei in even grote reepjes als de knolselderij.
  • Breng in een pan ¾ liter water met het citroensap aan de kook en verkruimel de
  • bouillontabletten erboven.
  • Halveer de kipfilethaasjes.
  • Zet het vuur laag, roer de crème fraîche door de bouillon en pocheer de kip hierin in ± 5 gaar.
  • Voeg de krieltjes en de groentereepjes toe en kook ze nog 3 minuten zachtjes mee. Breng de waterzooi op smaak met peper.
  • Schep de soep in 4 diepe borden en bestrooi met de selderij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:
De knolselderij kunt u vervangen door 2-3 stengels bleekselderij.
Trek de draden van de stengels en snijd de stengels in stukken en vervolgens in dunne reepjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst België