Gentse waterzooi van Astrid Veltman versie 2
Ingrediënten
- 350 gr krieltjes
- ½ knolselderij
- 1 kleine winterpeen
- 1 dunne prei
- ½ geperste citroen
- 1½ kippenbouillontablet
- 300 gr kipfilethaasjes
- 2 dl crème fraîche
- 2 fijngehakte takjes selderij
Instructies
- Kook de krieltjes bijna gaar, giet ze af en laat ze afkoelen.
- Schil intussen de knolselderij, snijd hem in plakken en snijd die vervolgens in luciferdunne reepjes.
- Schrap de peen, halveer de prei in de lengte en spoel hem schoon en snijd de peen en de prei in even grote reepjes als de knolselderij.
- Breng in een pan ¾ liter water met het citroensap aan de kook en verkruimel de
- bouillontabletten erboven.
- Halveer de kipfilethaasjes.
- Zet het vuur laag, roer de crème fraîche door de bouillon en pocheer de kip hierin in ± 5 gaar.
- Voeg de krieltjes en de groentereepjes toe en kook ze nog 3 minuten zachtjes mee. Breng de waterzooi op smaak met peper.
- Schep de soep in 4 diepe borden en bestrooi met de selderij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
De knolselderij kunt u vervangen door 2-3 stengels bleekselderij.
Trek de draden van de stengels en snijd de stengels in stukken en vervolgens in dunne reepjes.
De knolselderij kunt u vervangen door 2-3 stengels bleekselderij.
Trek de draden van de stengels en snijd de stengels in stukken en vervolgens in dunne reepjes.