Gentse waterzooi met kip

Gentse waterzooi met kip

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 gr winterwortel
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 dunne preien
  • 4 takjes selderij
  • 3 takjes peterselie
  • ¼ zakje verse bieslook
  • 1 kg kippebouten
  • 50 gr boter
  • 2 kippenbouillontabletten Knorr
  • 2 eidooiers
  • ¾ dl slagroom of koffieroom
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Maak de wortel, bleekselderij en prei schoon en snijd ze in stukken.
  • Hak de kruiden in kopje fijn.
  • Bestrooi de kip met zout en peper.
  • Verdeel de helft van de boter in stukjes over de bodem van een braadpan.
  • Verdeel er de groenten over en voeg 3 eetlepels water toe.
  • Leg de kip op de groenten, verdeel er de rest van de boter in klontjes over en strooi er de helft van de kruiden over.
  • Zet de pan op laag vuur en verwarm het geheel onafgedekt ± 20 minuten zachtjes.
  • Breng in een steelpan 8 dl water met de bouillontabletten aan de kook en laat de
  • bouillontabletten al roerend oplossen.
  • Schenk de bouillon bij de kip en stoof de kip afgedekt in ± 40 minuten zachtjes gaar.
  • Verwarm 4 diepe borden voor, leg de kip in de borden en houd ze onder aluminiumfolie warm.
  • Roer de dooiers in een kommetje met de room en 4 eetlepels stoofvocht los en voeg dit al roerend aan het stoofvocht toe.
  • Blijf roeren tot een mooi geboden soep ontstaat.
  • Breng op smaak met zout en peper en strooi er de rest van de kruiden over.
  • Schep de soep over de kip.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst België